Het Mentor HUIZ


Hoe werken wij

Als je besluit dat je een mentor wilt en nodig bent, en ik mag dat voor je gaan doen, gaat het als volgt;

Eerst kom ik bij je kennismaken, en kun je me nog van alles vragen wat je je niet hebt begrepen. Of iets waarvan je het antwoord niet hebt kunnen vinden op de website. Als we een gesprek hebben gehad, kun je beslissen of we samen verder gaan. Is het antwoord ja , dan gaan we aan de slag.

Er moeten allerlei formulieren worden ingevuld, die vind je op de website of ik zorg dat ze bij je komen zodat die kunnen worden ingevuld. dat kunnen we samen doen, of met je begeleider. Dat spreken we dan met elkaar af wie wat doet.

Als dat allemaal is gedaan. sturen we dat naar de rechtbank.

En dan moeten we wachten totdat de rechter een besluit neemt dat het prima is dat er voor jou een mentor komt. Dat wachten duurt best lang. In de wachttijd, kom ik wel een keertje langs om elkaar alvast beter te leren kennen. En misschien als het nodig is al wat advies te geven of te helpen iets voor je te regelen, wat niet kan wachten tot ik officieel je mentor ben. Of er bij zijn als er een gesprek is waar je wel iemand bij wilt hebben. Zo leren we elkaar al vast beter kennen.

Als de beschikking is afgegeven dan ben ik officieel je mentor en mag ik samen met je aan de slag. Dan verzamel ik allerlei gegevens van je zoals behandel plannen en alles wat nodig is om je goed te kunnen ondersteunen.

Als mentor zal ik bij de zorgplan/ behandelplanbesprekingen aanwezig zijn en de belangen van jou hierbij vertegenwoordigen. Ook zal ik in de tussenliggende periodes contact hebben met de jou en zorgverleners (en indien mogelijk en wenselijk de familie hierbij betrekken) om samen tot een goed passende zorg te komen.

De afspraken over hoe we alles gaan doen wordt vastgelegd in het plan van aanpak. Hierin staan de contactmomenten genoemd, zowel met jou als met de zorgverleners. 1 keer per jaar moet ik aan de rechtbank vertellen wat ik als mentor voor en met jou gedaan. En of er nieuwe afspraken zijn gemaakt. Dit word het mentorschapsverslag genoemd.

Al jou gegevens worden in een online programma opgeslagen, de documenten een kort verslagje van onze gesprekken alles wat belangrijk is. zodat ik altijd weet wat er is besproken en bij vervanging mijn collega ook weet hoe het allemaal geregeld is en afgesproken bij jou.